查看: 23678|回復: 1094
打印 上一主題 下一主題
收起左側

||·澤尻繪理香,,,EriKa SaWajiri\

我想問下佢除左一公升之淚   之外仲有咩戲呀,,,,
睇完套一公升之淚之後覺得佢好好戲,,,so想睇下,,
(大家如果有睇一公升之淚,,我想問下佢阿妹亞湖仲有拍咩戲)
---------------------------------------------------------------------------------------------------

姓名:澤尻繪理香 (尻的發音是"how"   作為小香既fans點可以讀錯呢)
出生日期:1986年(昭和61年)4月8日(牡羊座)

血型:A型

出生地:東京(母親是法國人, 日法混血)

最有魅力的地方:長髮,小耳朵,前額

愛好:觀察人,購物,搜集糖果,烹飪

特長:游泳,爵士舞,騎馬

習慣:摸手

性格:自信

身高: 160cm

優點:保持微笑,待人溫和,很聰明的女性。(她自己增加的)(笑)

缺點:無主見

喜歡的東西(人):三文魚,橄欖,鮞梨、草莓、壽司和肉

喜歡的顏色:紅色 藍色

喜歡的藝人:安室奈美惠 李貞賢

喜歡做的事:卡拉OK

目標:成為偉大的女演員

理想的男性:親切的人

理想的朋友:不畏困難的人

小香既作品↓(由乂魚乂提拱)

電視劇
HOTMAN (2003年、TBS係)
獻給一個夏天的爸爸 (2003年、TBS係)
到櫻花開放(2004年、毎日放送係)
月在冬天的天空上閃耀(2004年、富士電視係)
對天堂的助威歌 (2004年、日本TV係)
牽絆的愛 (2005年、TBS係)
零那邊·THE WINDS OF GOD(2005年、朝日電視係)
1升的眼淚 (2005年、富士電視係) ←成名之作
太陽之歌  (2006年7月)

電影
我們沒有問題的 (2004年)
patchigi! (2005年)
阿修羅城之瞳 (2005年)
SHINOBI (2005年)
間宮兄弟(2006年5月公開)
天使之卵(2006年秋天公開予定)
砂糖&調味品∼風味絕佳∼(2006年秋天公開予定)
失物(2006年9月公開)
書信(明年公映)

[ Last edited by 小不﹏黑占〞 on 2006-6-25 at 02:20 AM ]
回復

甲賀忍法帖
電影來的
BUT戲分唔多...

遲D七月有套新劇
同山田孝之做的...
回復 支持 反對

下~~咁少咋><唔制呀,,,
咁佢係一公升之淚入面個阿妹亞湖 真名叫咩名,,
同埋仲有拍咩戲
回復 支持 反對

↓↓↓↓小香既作品↓↓↓↓

電視劇
對天堂的助威歌 (2004年、日本TV係)
牽絆的愛 (2005年、TBS係)
零那邊·THE WINDS OF GOD(2005年、朝日電視係)
1升的眼淚 (2005年、富士電視係)
太陽之歌  (2006年7月)

電影
我們沒有問題的 (2004年)
patchigi! (2005年)
阿修羅城之瞳 (2005年)
SHINOBI (2005年)
間宮兄弟(2006年5月公開)
天使之卵(2006年秋天公開予定)
砂糖&調味品∼風味絕佳∼(2006年秋天公開予定)
失物(2006年9月公開)
書信(明年公映)

而一升入面既亞湖真名係:成海璃子      
                                    佢憑劇集《琉璃之島》、《一公升的眼淚》獲得新人獎第2名

[ Last edited by 乂魚乂 on 2006-5-31 at 03:49 PM ]
回復 支持 反對

好多戲都係做配角...bao_27
回復 支持 反對

Originally posted by 廢柴 at 2006-5-31 17:30:
好多戲都係做配角...bao_27

no  佢近期上左位  好多戲都係做主角
回復 支持 反對

Originally posted by 小不﹏黑占〞 at 2006-5-31 13:55:
下~~咁少咋><唔制呀,,,
咁佢係一公升之淚入面個阿妹亞湖 真名叫咩名,,
同埋仲有拍咩戲

亞湖 真名叫成海璃子(我覺得佢好靚)bao_11
回復 支持 反對

澤尻繪理香
個"尻"字其實讀"how"
唔好讀錯ar
回復 支持 反對

Originally posted by [S]CHN at 2006-5-31 20:00:
澤尻繪理香
個"尻"字其實讀"how"
唔好讀錯ar

嗯... 正確讀音係讀"how"
但係唔知點解d人讀左"鳩"=.=
回復 支持 反對

Originally posted by 乂魚乂 at 2006-5-31 15:35:
↓↓↓↓小香既作品↓↓↓↓

電視劇
對天 ...

哇!!!乜佢原來拍左咁多戲架@@
等得dow晒佢先~~
我而家先知個尻讀"how"
回復 支持 反對